Söndag i Jerusalem

Det är obeskrivligt när man vill förklara känslan av att vara tillbaka i detta virrvarr av människor, dofter, blommor i detta förlovade land. Känslan av att nu är jag hemma, när jag går ut genom New gate och tittar ner mot Damaskusporten, trots att jag är så långt hemifrån.

Idag har vi varit på gudstjänst i Lutherska kyrkan, också det en fantastisk upplevelse, med en överfull kyrkolokal och många kända ansikten och glada återseenden. Också där kändes det som att komma hem. Jag kunde inte låta bli att fundera på min egen situation. I vilken kyrka känner jag mig som hemma? Dagen har sedan inneburit rundvandring i Östra Jerusalem och Marianne o jag gick senare bort till den Västra sidan och tog en kaffe latte med mycket socker. Vi är båda överväldigade över att vara tillbaka här!

 


 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndag i Jerusalem

  1. pernilla skriver:

    Skönt att höra att du trivs så bra!!!! Fortsätt med det. =)Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.