Mot Betlehem

Om en halvtimma blir vi hämtade av nuvarande Betlehem-teamet, för några dagars information om vår placering.
Vi har haft underbara dagar här. I går på Valborgsmässoafton firade vi in våren på STI, Svenska Teologiska Institutet. Jag var med i kören och sjöng om vintern som rasat ut. Cecilia Uddén höll tal till våren, men hon vände sig till den gruvliga april, som det nu är skönt att lämna. Mycket bra tal! Generalkonsuln talade om Kungens födelsedag och vi hurrade förstås och sjöng "Ur svenska hjärtans djup". Det är märkligt hur svensk man blir utomlands och det var nog en hel del tårar i ögonvrån. Så drack vi juice och åt tårta och minglade runt. Jag mötte Magdalena Sjöholm Svärdh, kul att träffa Västeråsstiftare!
Fullmåne kanske det var, för jag hade lite svårt att sova, ängslades lite när jag hörde siréner på avstånd, men kom så småningom till ro. Vi har haft vår första arabiska lektion för Omar – han är verkligen en inspiratör med stor humor. Så har vi fått våra västar och mössor, så nu syns det att vi är Följeslagare på riktigt. Solen skiner från klarblå himmel och jag överdriver inte om jag säger att det är varmt. Kvällarna och nätterna är däremot mycket svala. Och inomhus blir man lätt frusen.
Just nu sitter jag på en terass vid Knights Palace. Fåglarna skriker högljutt, rosor, verbena och pelargoner blommar i överflöd och allt känns lugnt och bra.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mot Betlehem

  1. Unknown skriver:

    hej kära vän,o vad fint och skönt det låter. Jag unnar dig det verkligen. kan förstå att det kan kännas hemma där..för var är hemma?  Skönt att höra du har vänner du känner, tror , trots oro o eldgivning mm, att du får na fina månader med mkt intryck att berätta,, du gör en verklig insats!roligt att läsa hur du har det, jag följer allt. skall förbereda morgondagen nu, ville bara säga hej och säga att jag tänker på dig o ber för dig o de andra. stor kram ifrån ett vår-sommarlikt sverige med kalla vindar.blessings frmariette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.