Jerusalem en måndagmorgon

 Det är ovanligt hett just nu. Khamsin sveper över oss, den torra ökenvinden, som uppträder i maj – juni.

Om någon hann med att läsa min blogg från den 5 maj, så glöm den. Efter att ha haft en förmiddag med Code of Conduct, så gick jag till hotellet och raderade ut vad jag skrivit tidigare på dagen. Vi måste ju alltid sända våra berättelser till Stockholm för godkännande innan vi sänder ut något. Så mina rader är just nu där. Jag hoppas att de kommer i retur idag, så då blir det ett nytt litet brev. (Som handlar om hur det är vid checkpointen i Betlehem kl 5 på morgonen).

Igår besökte vi St George Cathedral och var med på Mässan där en biskop välkomnades, gudstjänsten var på både engelska och arabiska som tur var, annars förstår jag inte så mycket. Vi gick nästan direkt till kontoret för fortsatt genomgång. Vi har väldigt lite fri tid och vi fick just då veta att vi inte kan få någon ledig dag förrän efter den 18e maj. Det är meningen att vi ska ha en ledig dag i veckan, men det brukar vara svårt att hålla och känns heller inte jätteviktigt. Vi jobbar också mycket med att få våra olika team att fungera. Det är inte så lätt att sätta ihop tre/fyra personer från olika traditioner, med olika vanor, för att tillbringa dag och natt tillsammans. Det vill till kompromisser och överseende med varandras olikheter. Vi jobbar på det.

Svalorna kvirrar utanför Knights Palace, vi är verkligen på historisk och biblisk mark och vi ska idag på visit hos den grekisk-ortodoxe patriarken bl a. 

Citat

Windows Live Hotmail

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.