Vilken förfärlig morgon

Upp före fyra – det känns lite segt. Men när vi kommer ut på altanen ser vi en nymånskära som tillsammans med stjärnorna ser ner på Herdarnas äng denna tidiga morgon. Vi är nästan uppe vid checkpointarna, när vi blir varse några gula fordon som väntar på oss. Oroliga män som hört att grindarna ska stängas idag. Vet vi något? Nej. Ingen vet nånting och vi vandrar bort mot bilar och folk som står där huller om buller. Frågorna haglar och får stå där obesvarade. Klockan är snart fem och vi vandrar upp igenom gallerkorridoren. En dryg halvtimma senare skriker en ilsken soldatröst, att inga män mellan 14-40 får komma igenom. Sedan när blev 14-åringar män? Som vanligt blir det många möten den här morgonen. "Jag har åkt från Yatta för kunna komma till jobbet", säger en ung man. Yatta ligger en bra bit söder om Hebron, och jag undrar hur dessa människor står ut, med den här osäkerheten minut för minut. En mamma med sin sjuka baby har rest från Hebron. Här står jag med den lilla tösen i famn för att avlasta mamman en liten stund, och jag känner att tårarna bränner bakom ögonlocken. Många blir utan sin avlöning de här dan och när jag kommer hem strax efter åtta känner jag hur våndan gör sig gällande i hela kroppen. Det känns som om inte huvudet vill vara med längre och jag är en ganska frånvarande elev, när vår lärare kommer och ska lära oss tala arabiska. Som om jag inte upprepat Sabah Ilcher tillräckligt många gånger idag? Men jag är oerhört tacksam att få vara här bland det tålmodiga palestinska folket.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.