Tjuvar

 Dagarna börjar flyta samman och jag har lite svårt att säga vilken dag det är, tror hela tiden att det är fredag. Snart vore det bra skönt med en ledig dag. Vi fick veta, att idag var det viktigt att vi var med, när armén skulle börja gräva i Artas. Hela dalen med bördig jord konfiskeras. Att säga att jag blir upprörd är inte för mycket sagt. Mycket, mycket, mycket mer än upprörd. Men, sa kvinnorna nere i dalen, hade inte ni varit här så hade de säkert skjutit mot oss. Vi gjorde checkpointen som vanligt, förutsättningarna desamma som igår, men bättre organiserat med många fler soldater och gränspoliser. Det är bra att vi kan vara där för att dämpa aggretionerna. Tamara, som bor i Stockholm, men har morfar och mormor i Betlehem, har varit med oss idag. Hon ser ju att vi skulle behöva vara många fler internationella ute på plats.


 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tjuvar

  1. pernilla skriver:

    Kul att du är så aktiv med bloggen så vi hänger med vad som händer. Denna läsning är också lite lättare att ta till sig än resebreven. Det är super. Hoppas du har det bra och att du inte sliter ihjäl dig! Jag håller på att planera hur jag ska kunna komma igång med massagen. Kram kram från ett soligt Jönköping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.