Pernillas födelsedag – Grattis!

En underbar morgon, lite dis över herdarnas äng. När det är klart väder så kan man se ända bort till Jordan. Jag vaknade tidigt, kanske inte så underligt, eftersom jag gick till sängs redan vid åtta-tiden. Fick någon slags reaktion eller träningsvärk efter gårdagens Checkpoint. Med hela kroppen försökte jag lugna ner folket, när äntligen vändkorsen öppnade vid sex. De ska öppnas kl 5, det sker aldrig, och igår låtsades soldaterna att de inte hittade nyckeln. Inte underligt om folk höll på att tappa besinningen. De främsta hade väntat sedan två på natten för att komma i tid till jobbet. En man gick hemifrån kl ett.

Vi mötte Kjell och hans besökare, som vi lovat följa genom Checkpointen. Kjell är den svenske prästen här nere och hade besökare som varit på STI. Jag blev glatt överraskad när jag fick se KG Hammar bland besökarna. Han hade inte sett den vedervärdiga Muren och den nya infarten tidigare. Vi talade lite om Överum och hans frus släktingar där. Speciellt mindes han Gunnar med fiolen.

Vi var trötta när vi kom hem. Brigitta for till ett möte med tyska besökare och jag tog emot Clemence, vår lärare i arabiska. Tragglade bokstäver, eftersom jag gärna vill kunna läsa åtminstone lite överskrifter. Det är inget lätt språk. Sedan gick jag ut för att hitta musli till youghurten, men misslyckades. Fick inta min frukost ändå, och nu började musklerna i höften att värka. Brigitta ringde, vi skulle vara vid klostret i Artas kl fyra och vi bestämde mötesplats. Den vi skulle möta var mycket försenad, men vi fick slutligen träffa Abbedissan. Israelerna planerar att ta byns bördiga jordbruksmark i det som kallas Salomos Garden. Är det ingen som kan stoppa dem? Vi kom hem och jag hade ont, tog Panodil och gick till sängs.

Nu är det en ny dag, med nya utmaningar. Keep smiling.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.