Artas – Ertas

Solen lyser – det ska visst bli +30. Vi fick just oroande rapporter från Artas, den här otroligt vackra dalen med aprikos-, oliv-, apelsin – och citronträd. Klostret i dalen har odlingar av solrosor och allehanda grönsaker. Det är andlöst vackert där. Men nu har israeliska armén bestämt att man ska anlägga en avloppsanläggning där, med avloppsvattnet från Bosättningen Efrata, som man kan se på avstånd. Man började gräva i onsdags. Bonden ordnade så att internationella kunde sova över i tält, så inget hände den natten, soldaterna gick därifrån. Men i morgon ska träden upprotas. Vi är alla oerhört upprörda över vad som olagligt sker utan att någon förhindrar förstöringen.

Jag ska ut och ta några foton av fader Jamal, de förra misslyckades. Vi får väl se hur det går idag, jag har aldrig träffat honom själv. Sedan har jag några möten och hoppas att jag kan ta mig till Jerusalem och STI, där KG Hammar kommer att predika.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Artas – Ertas

  1. Emil skriver:

    väl gjord och fin sida
     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.