En fantastisk dag

Att det ska vara så svårt att sova när man måste upp tidigt! Och så fort jag kommit till ro, ja då vaknar myggen. Ändå har jag förpassat en ansenlig mängd till de sällare jaktmarkerna. För kvällen lite uppehåll med non-violent, åtminstone i mitt sovrum.

Jag har haft en fin dag, mycket varm! Var uppe på Universitetsområdet och plåtade Fader Jamal, som undervisar där. Vilken oas det var där uppe på höjden, grönt, svalkande vindar och mycket ungdomar. Hann också med en tur på Historiska Muséet, som just nu visar bildkonst från tidigt 1500-tal och framåt. Där fanns ett otroligt vackert träsnitt, daterat sent 1400-tal. Man blir ödmjuk när man ser i ett längre perspektiv. Ibland är det viktigt tror jag, att inte bara se framåt, utan att också blicka tillbaka. Glad blev jag av att återse Farhan, som är borgmästare i Beit Ummar. Skönt var det att få åka med Kjell från Betlehem till STI i Jerusalem, utan att behöva vandra i den långa check-pointen. Men det gick inte så snabbt bilvägen heller. Noggranna kontroller, så vi blev tio minuter försenade till kvällsmässan, som leddes av KG Hammar. Men det var skönt att få sätta sig ner, lyssna till orden och sjunga "Blås på mig Skaparvind". KG predikade om Anden, tröstaren. Lärjungarna trodde att NU förstår vi allt, senare blev de ändå rädda, vilket visar att de inte alls hade förstått allt. Texten ur Romarbrevet 8:31 är en av mina favoritställen: "Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?" En gyllene dag, som värmer hjärtat. Och till er som sänder små rara hälsningar, tack! Det värmer också.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.