Mitt i natten

Nu vaknade jag för tidigt, det är tisdag och dags för Chp om ett tag. Söndagens var ingen hit men efteråt åkte jag till Lutherska kyrkan i Beit Sahour på gudstjänst och det var skönt – så vänliga människor! Vänförsamling till Domkyrko i Lkpg. De saknar stöd från bröder o systrar ute i världen. Det kortaste kyrkkaffe jag varit med om, men goda samtal. 

Aprikosträden i Artass grävdes upp, marken konfiskerad och ägaren arresterad för att han protesterar. Är det inte en konstig värld vi lever i? Någon har sagt något om ondskan och likgiltigheten. Vad är värst? Mötte en av Kjells bussar på söndagkvällen. Medan jag väntade kom den lille soldaten med den stora hjälmen och tjocka västen ner och talade om att jag inte fick gå närmare. "Här går gränsen", sa han argt och pekade på marken. Så löjliga de är. Jag vet mycket väl att jag har all rättighet att gå ända upp till Muren, men han fick väl tro att han satte mig på plats, om det gjorde hans dag bättre.

Om fem minuter ringer väckarklockan, 3.45. En ny dag väntar – gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett, idag hjälper Herren.


 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.