Khamsiin – Andens vind som blåser in från öknen?

Vi har haft Postorientation. Tre dagar av uppföljning och lite uppmuntran. Mounib Yanoun, lutherska kyrkans ärkebiskop i Mellanösterna fick vi lyssna till under en förmiddag. Han är briljant! Men börjar bli trött på att inget händer som pekar mot ett slut på ockupationen. Det räcker inte längre med böner, nu måste vi handla innan det är för sent.

En hel eftermiddag lyssnade vi till en psykolog, som talade om trauma. "Du är dina egna händer, det är du själv som har ansvaret". Då tänkte jag på människorna som vill till sina arbeten utanför Betlehem på morgnarna. De har sannerligen sina händer bakbundna.

Pingsten i Jerusalem och Beit Ummar med familjen Mokbl. Mayor Farhan Alqam är arresterad tillsammans med alla andra ledare som valts via Hamas. Västerländsk demokrati? Bättre att arrestera dem än att mörda dem direkt, sa Peretz. Har inte tillräckligt många mördats redan?

Kunde sända ut mitt tredje resebrev och upptäckte att det också finns tillgängligt på nätet under www.skr.org tillsammans med andras artiklar härifrån.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.