A bright new day

I går besökte vi Natalies familj i Beit Jala. Jacob kom och hämtade oss och glädjen var stor i huset. Skolan har slutat, så Elisabeth har inget att göra – hon vill ha ett jobb, inte minst för ekonomins skull. Vi åt frukt och pratade. Många olika släktingar dök också upp. Alla är glada när någon utifrån kommer. Natalie fick väldigt fina betyg som hon visade stolt. Dessutom har hon fått en plastpool, det enda vatten som hon har tillgång till under sommarlovet. Tänk att inte kunna åka till havet eller någon sjö överhuvudtaget. Betlehemsborna är sannerligen väl inlåsta.

Lukasz är på besök och han sken som solen, när vi följde med honom till Nativity-church. Khamsin sveper in oss i sandstoft och det var säkert +35. 

Idag var luften annorlunda, svala vindar blåste när vi gick till Checkpointen. Det var så mycket folk som packat ihop sig, så vi gick på utsidan upp mot första buren. Jag kunde med lite hjälp klättra upp på det minst två meter höga stålstaketet och svingade mig till gubbarnas jubel ner på andra sidan. Till allas förundran så öppnades grinden 5.04, det har aldrig hänt förr och morgonen förflöt nästan utan missöden. Men väldigt många undrade var vi var i går. Då hade de fått vänta i köerna i tre timmar. Ni skulle vara här jämt, sa de, då är allt mycket lättare. Det är väl inte helt sant för vi har också varit med om långa väntetider och kaos. Men vi borde vara fler i teamet, vi klarar inte mentalt av att gå dit varje morgon. Efter morgonens övningar for jag in till Jerusalem och hämtade det efterlängtade paketet med snus. Veckan är räddad.

Ikväll lyser en stor fullmåne över Herdarnas äng. Vidunderligt vackert!

 

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.