Ä, BÄ, TÄ, THÄ…

 Måndagmorgon, o jag gick upp och lade in rött i håret och om veckan börjar med måndag så ska den börja med språklektioner i arabiska. Visste du att det bara finns  tre vokaler i det språket?

Lördag o söndag har varit fulla av jobb, varvat med gudstjänster. Båda morgnarna var vi vid checkpointen och alla vi möter säger att "ni skulle vara här jämt". Det var därför vi smög upp i mörkret, jag trodde att Brigitta hade gått iväg, för vi ville inte väcka Trond och Lucasz. När jag kom fram var inte Brigitta där, däremot Jamals pappa från Beit Ummar. Trots min bristfälliga arabiska förstod vi varann och pratade om hans barnbarn som är på sjukhus i Hbron. Hjärnhinneinflammation. Jamal ringde dagen innan och bad att vi skulle be för lille Amr. Det vr bra att vi fanns vid checkpointen den här morgonen, för där var en förfärlig soldat och försökte neka folk att gå igenom, "man ska inte arbeta när det är Shabbat". Vi kunde hjälpa några igenom och soldaten fick så småningom reprimander från sina överordnade.

Hemkomna reste vi ut till Husan och Nahhallin. Två byar som jag ska skriva mer om. Det är fantastiskt att komma ut till folket och träffa familjerna. Mamman i huset har inte besökt Jerusalem på 40 år. Nu krymps deras utrymme av bosättningar på alla håll och varje dag kommer soldater in i byarna och trakasserar befolkningen.

Sedan fick jag bråttom till Jerusalem. Jag hade  bestämt möte med Tina vid Damaskusporten för att gå till STI på gudstjänst. Det var Mats sista gudstjänt innan han lämnar sin tjänst och han höll en lång och utmärkt predikan om Mission.

Igår for jag till Beit Sahour och Lutherska kyrkan, de är så rara och så få. Jag begriper så lite, men har med min bibel så jag kan följa texten, men jag var trött och somnade nästan. Sedan skrev vi logg och hade Teammöte innan vi fick bråttom till checkpointen för att åka till Jerusalem på gudstjänst med kyrkoledarna till  åminnelse av 40 års ockupation. I morgon är det 40 år sedan kriget och ockupationen startade så det är väldigt mycket aktiviteter den här veckan. 40 år är nog!

Vi slutade på taket av en liten restaurang  och njöt av tillvaron och att få umgås.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.