40 år av ockupation

 I går for jag till Jerusalem för att posta några brev, men…Posten hade stängt för en halvtimma sedan. Det är väldigt svårt att hålla reda på dagarna här. Egentligen är här bara fyra normala vardagar, måndag – torsdag, så det kanske inte är så underligt om jag ofta blir förvirrad och inte vet vilken dag det är. Vi var en stor massa som demonstrerade med Women in Black igår och jag hamnade bredvid Ted, amerikansk jude som lever nere i Negev-öknen. Han erbjöd mig att få dela hans matsäck, när han hörde att jag inte hunnit äta frukost. Man får verkligen väldigt många olika bekantskaper här.

Idag har vi varit i Flyktinglägret Aida för en stor fredsmanifestation intill den förfärliga Muren. Där var massor av barn i alla åldrar. En stor dansgrupp i vackra dräkter och ett spel med människor o draken, vilket symboliserade S:t George o Draken. Barnen gjorde spelet jättebra och alla var från Aida Camp. Tänk att växa upp i den miljön! Marianne kom igår, så nu är vi fyra i teamet och jag kan ta en halvdag ledigt i morgon, skönt med sovmorgon. För då är det väl söndag???

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.