Lediga dagar är en utopi

Det blev inte så ledigt som jag tänkt mig. For till Jerusalem, där Russel hade sin sista gudstjänst, innan han på kvällen reste till USA. Han och hans fru har varit här i tre år och vi är många som kommer att sakna honom. Han har aldrig tvekat när han sett orättfärdighet och orättvisa. Vi skulle behöva många som han.
Så skrev vi logg. Det är ett tillfälle av diskussion, olika åsikter och höga röster. Loggskrivandet tar musten ur oss.
Vi var bjudna till Marwan på kvällen. Och där mötte oss hans förtjusande små barn, fyra dockor och två pojkar. Där var också broderns sex barn, fruar och andra släktingar. Brodern arresterades för två veckor sedan, utan orsak, och sattes i fängelse för minst sex månader. Orsak: Administrativ reason. vilket är detsamma som ingen rättegång, ingen dom – bara instängning. Han arbetar hos palestinska myndighetens säkerhetstjänst, men får inte veta vad han är anklagad för. Så nu har Marwan två familjer att dra försorg om + gamla mamman som också bor i samma hus.
Marianne visade mig hur jag gör bildspel på datorn på måndagen, så det tog den dagen och på kvällen var jag på Bilda i Jerusalem och talade om Följeslagareprogrammet, vad vi sysslade med och visade mina alldeles färska bilder för nio lärare från Säter och Borlänge. Mycket trevligt.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.