Midsommardag vid Genesarets sjö

 Nu njuter jag av stillheten, lugnet, grönskan på Tabgha Pilgerhaus, som ligger norr om Tiberias, vid Genesarets sjö. Vi, Berith och jag, kom hit i går från Haifa via den urgamla staden Akka. Vi hade en särdeles underbar dag, med skratt och tårar. Norskan är ju ett härligt språk och Berith är nästan lika tokig som Wesenlund. Sedan vi intagit en rikt tilltagen frukost, så gjorde vi oss klara för att gå till Kapernaum. Det var längre än vi trodde oh först var vi tvungna att gå in till Kyrkan för brödundret och längre bort ligger Kyrkan där Petrus steg iland och blev kallad av Jesus. Där började Berith att knorra, tyckte att jag var skyldig henne en öl, om hon var tvungen att gå längre. Självklart gick vi ända till Kapernaum. Utsikten längs sjön är alldeles fantastisk, med Golanhöjderna och de Syriska bergen i bakgrunden. Temperaturen idag ligger runt +40 grader. När vi efter den långa vandringen närmade oss Tabgha, så var Berith mycket nöjd med vår dag och sa: "Nu har vi vart flinke, det kunne ingen tro om to gamle hurper".

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.