Varmt, varmt, varmt…

Tillbaka i arbete igen. Berit följde med tillbaka för att se hur det är i Betlehem. Hon är sannerligen en glädjespridare. Vi har haft fina dagar uppe i Galiléen. Nu har hon rest tillbaka till Jayyous och jag saknar henne verkligen. Det är svårt att sova i värmen, så första natten i Betlehem blev det inte många minuters sömn, innan väckarklockan ringde 3.50. Kvällen därpå gav hon mig en insomningstablett och jag sov som en sten. Fick märken på hela kroppen efter lakanen. Då sover man tungt. Annars är allt som vanligt, jag får slåss för att få lite space och fri tid för att skriva och för att plugga arabiska. Har haft lektion idag och jag har lärt mig en hel del ord, kunde prata med gubbarna vid checkpointen och de blir så glada när jag kan säga någon mening. Vi har gjort en del hembesök och försökte ikväll komma in i den lilla byn A´Nuaman, men det gick inte, vi blev stoppade av soldaterna. Det är bara bybor som får passera. Kafka-liknande tillstånd. En av våra andra bekantskaper ute i en av byarna fick i måndags veta att han är förbjuden att vistas i Jerusalemområdet de närmaste 96 månaderna…. 8 år alltså. Han har inte fått veta vad han anklagas för. Han har sitt jobb där, så det blir stora problem för familjen. Han känner det som om han har fått husarrest. Familjen har rivningsorder på sitt hus sedan några år tillbaka, för sedan israelerna gjorde egna gränser, så hamnade familjens hus inte i Betlehem längre utan i Jerusalem. De bad om allas våra böner. Var finns mänskliga rättigheter i detta land?


 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.