Idag går det åt massor med vatten

Vaknade för hastigt – hade sovit för länge. Det var bara att hasta iväg till Holy Land Trust för gemensam resa mot Artas, där den sedvanliga fredagsdemonstrationen skulle hållas. Varmt!! Från själva byn är det ganska långt att gå innan vi kommer fram till åkern där aprikosträden grävts upp och där man nu bygger en avloppscistern. Idag var vi nog 60 deltagare och möttes av lika många soldater. Nu börjar jag känna igen dem. Vi håller sannerligen armén med arbete, vad de nu skulle där att göra med ett antal fredliga aktivister som protesterar mot att land konfiskeras utan vidare.Straffas inte egendomsbrott och stöld? Eller är rättslösheten sanktionerad av hela världen?

Många och hårda ord: "Ni som är här, är nu ansvariga för att världen utanför får veta vad som händer. Den som vet, men inte agerar är lika skyldig som brottslingen". Med de orden vände vi långsamt hemåt. Varmt!! Många uppskattningar för att vi var där. Vi fick plocka plommonen på det enda trädet som lämnats kvar på Abu Swais åker. Mycket vatten går det åt i värmen. 

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.