A bright new day, Thank You Lord…

"A bright new day, Thank You Lord", brukar alltid Pandora inleda dagen med. Sedan brukar hon fortsätta att tacka för livet och alla gåvor som Gud ger. Pandora är från Sydafrika och har erfarenheter av hur det var i hennes hemland med Apartheid och allt vad det innebar. Men hon ser också att  ockupationen av Palestina är mycket värre för människorna här, än vad det var i Sydafrika. Pandora är alltid glad, eller i varje fall nästan alltid.Hon sprider alltid glädje var hon än är och vi trivs tillsammans.
Det är en ny, strålande dag i Betlehem och som vanligt går solen upp på en klarblå himmel. Jag ska åka till Tullkarm idag, en resa över hela Västbanken via Jerusalem och Ramallah. Där uppe finns Pandora och Axel från Sverige. De har väntat på att jag ska göra ett besök i deras team och jag trodde att det var min sista möjlighet att åka upp dit innan jag far hem.
I onsdags bad Valentina att jag skulle stanna ytterligare en period, för att inte Betlehem-teamet skulle bli för litet och igår blev det klart. Jag reser hem som det är tänkt den 26e juli och reser tillbaka den 7e augusti. Nästa period slutar i början av oktober och hemresan är bokad till 10e oktober. Förlåt Mariette! Dåligt samvete för de löften jag gett hemma, men samtidigt vet jag hur viktigt det är att det finns vittnen här.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.