Fredag den 13e

 Demonstration vid Um Salamone. Vi var många idag och Mohammad greps. Det är hans farfars mark som konfiskeras och där muren har börjat byggas, vilket gör att marken på andra sidan muren bara kommer att vara åtkomlig av de illegala bosättarna på andra sidan. När hans farfar blev informerad om detta, så blev han så upprörd att han avled någon dag senare. Nu slåss Muhammad för sin familjs skull. Det gick inte bra idag, även om det skulle vara en icke-vålds-demonstration.

Hemkommen läste jag en nyutgiven rapport från FN, som är otroligt kritisk mot Israels behandling av palestinier. Lite statistik: Under förra året dödades 673 vuxna palestinier och 127 barn, 3.199 skadades. Under samma tid dödades 25 israeler. I 28 israeliska fängelser sitter ca 10.500 palestinier och 800 sitter inlåsta av "administrativa skäl", vilket betyder att de inte får veta varför de fängslats och att tiden i fängelse kan bli hur lång som helst. 118 kvinnor sitter fängslade och de som fött barn i fängelset får de göra det med bakbundna händer. 300-330 barn sitter i några av dessa fängelser. 80 % av fängslades familjer får aldrig besöka sina anhöriga.  Sjuka och skadade förvägras vård. Allt enligt FNs rapport. Jag har sänt den till Dagens Eko.

Marwan som har en bror som fängslats för någon månad sedan, av "administrativa skäl", berättade att broderns hustru svartlistats, och får inte göra besök. När de sänder kläder, pengar och sådant som han skulle behöva, så kommer det inte fram. Ett av barnen skulle besöka sin far, det tog en hel dag och han fick bara träffa sin far genom en smutsig plastskiva en kvart. Han var mycket ledsen när han kom hem igen.

Idag skulle pappa ha fyllt 92 år.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredag den 13e

  1. Ewa skriver:

    Hej Syster!Man blir bedrövad av att läsa hur det är där nere,och hur folket behandlas,
    jag förstår att du gör en stor insats med din närvaro,men du är väl rädd om dej så du
    kommer hem helskinnad.Kram!Ewa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.