”Känn ingen oro”.

 Igår kom Verena och Dwin, mina nya team-medlemmar. Vi kommer att bli ett riktigt prästteam. Dwin kommer från Skotska kyrkan och Verena från Reformerta kyrkan i Schweiz. Jag hoppas att det kommer att fungera bra, de är väldigt trevliga båda två. Vi har redan haft samtal om teologi och skillnaderna i våra kyrkor.

Vi var också på invigningen av Salems återuppbyggda hus i Al Walaja. På 10 dagar har frivilliga krafter via ICAHD och Holy Land Trust byggt ett nytt hus till familjen, som fick sitt hus raserat i december förra året. Volontärerna kommer bl.a. från USA, England o Spanien.Många tackade och talade om vikten att bygga broar mellan människor. Det var fantastiskt att se Seeham i sitt nya hus. I mitt första resebrev berättade jag om familjens rivna hus och Seehams längtan efter att vara stark som rosen som växte upp ur rivningsmassorna. Glädje och fest överskuggade misstankarna att armén snart dyker upp och förvandlar huset till en grushög. Något som alla i byn har i baktankarna, eftersom alla hus i byn har rivningsorder.

Idag var Dwin och jag på gudstjänsten hos Lutherska kyrkan i Beit Sahour. Församlingen är vänförsamling till Domkyrkoförsamlingen i Linköping och den kyrka som jag brukar besöka på söndagarna. Församlingen är liten, vi var tjugo besökare idag, men de har en sångarglädje, som jag sällan hör. Taket håller nästan på att lyfta. Och alla är så välkomnande och glada över oss som kommer. Gudstjänsten hålls helt på arabiska, och jag förstår inte mycket, men när jag känner igen "Allena Gud i himmelrik", så sjunger jag ur min svenska psalmbok på mitt eget språk. Evangelietexten som lästes var Joh 14:1-7 "Let not your heart be troubled; you believe in God, believe also in Me."

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.