En ganska vanlig fredag

Fredagar och lördagar betyder sovmorgon – skolorna är lediga. Vanliga dagar går vi ut kl sju. Idag har det varit ytterligare en ovanligt het dag. Jag har nu suttit uppe på taket en stund för att få en gnutta luft. Mittemot har militärerna lagt beslag på ett hus och på det taket vandrar en eller flera soldater. Vårt hus är en våning högre, så man behöver inte stå öga mot öga med dom. Men det är en hänförande utsikt över Old City, och husen klättrar uppför höjderna. Där jag satt i kväll så hade jag Tel Rumeida till vänster. Det sägs att Abraham en gång stod där uppe och tittade ner över dalen och bestämde att där borta, där jag nu har Moskén till höger, ville han köpa begravningsplats för sig själv och Sara. Vilket han också fick. Över begravningsplatsen byggdes Moskén, så småningom byggdes den om till att på ena sidan av kistorna vara en Synagoga och på den andra Moské. Och runt det hela finns nu soldater överallt bland alla andra människor. Under vår kvällspatrull kunde vi se hur samma man var tvungen att passera tre checkpointer. På alla tre ställena fick han visa ID-kort, plocka av sig klocka, livrem och allt som han hade i fickorna, bara för att han ville till Moskén för att be.
Igår tvättade Donna mattor, som man kan se på bilderna, och på kvällen var vi bjudna på middag av våra grannar. Zleichas mamma är helt fantastisk, hon pratar bara arabiska och vill få oss att inte prata engelska. Vi gör så gott vi kan, men det blir många skratt. Det bjöds på typisk palestinsk mat, fyllda zuchini, auberginer och paprikor, sedan fick vi en lektion i matlagning. Fullmånen lyste över oss och Im Zleicha låtsades bli arg när vi inte höll oss till arabiskan.
Tre i teamet reser hem i nästa vecka och en ny person anländer. Spännande med möten!

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ganska vanlig fredag

  1. Ewa skriver:

    Äntligen lyckades jag komma in på din blogg!Ewa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.