Ännu en fredag i Hebron

Min blogg kommer att försvinna meddelar Windows Live. Jag som vill ha kvar min blogg. Word Press som ska ta över är så tråkig! Men till i mars finns den här bloggen kvar.
I morse kom vår granne med senaste nyheterna, två män avrättade och huset skulle rivas. Vi bestämde att åka upp till Johar Jabel, som området heter.
Vi blev ju stoppade av en soldat, som sa att det pågick en militär operation, men den skulle snart vara avslutad. Av vänliga människor blev vi hänvisade upp på deras tak, för att bättre kunna se vad som försiggick. (Vilket konstigt ord). Vi såg grävskopan och bulldozern, otaliga militärfordon, samt ett 40-tal soldater. På alla tak fanns folk, som ville se vad som hände. Polis och militär försökte hålla människor borta med ljudbomber och tårgas. Plötsligt kom en grupp människor bärande på en död man, soldaterna som försökte hindra massan hade inte en chans. Allt hände så fort. Många ljudbomber kastades ut mot folk, en kastades upp på vårt tak. Vi skulle ju inte få fotografera, det enda jag var rädd för, var att de skulle ta min kamera. Det var mycket stenkastning på gatan nedanför, vilket besvarades med ljudbomber och vi upptäckte att vi inte kunde komma ut någon bakväg. Vi fick snällt stanna kvar där vi var. Efter ca tre timmar tyckte väl armén att operationen var avslutad och vi kunde gå ner. Vi gick upp till det förstörda huset och såg förödelsen. Sorg, förtvivlan och ilska. Två döda, sju arresterade, fyra familjer – trettio människor hemlösa. Huset var i tre våningar och underst i källaren fanns får och getter – alla döda. Bilderna får berätta vidare.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.