Thanksgiving

Vårt team har nu reducerats till fyra personer. Förutom mig så bor Alwyn o Fathiyeh i London och Melanie har sitt hem i Kanada. I måndags firades Thanksgiving i Kanada och för att få ett tillfälle till fest, bestämde vi att fira det på söndagskvällen. Vad krävs för att fira Thanksgiving? Fathiyeh och jag gav oss ut på stan för att skaffa det viktigaste, kalkonen! I kycklingaffären lovade mannen, efter viss tvekan, att skaffa en kalkon till eftermiddagen. Så letade vi efter en kanadensisk flagga och mintsås. Inte ens i det största varuhuset i Hebron hittade vi vad vi sökte. Teamet från At Tuwani, Tarek och Ryan, fick i uppdrag att hitta en flagga, och såsen, ja den fick vi nog klara oss utan. Den stora frågan var, hur skulle vi hinna få en 5-kilos kalkon stekt till kvällen? Skolbarnen från Al Bweireh väntade på oss vid halv ett-tiden och på väg dit, stannade vi till vid kycklingaffären för att höra hur det stod till med kalkonen. Kalkonen? I morgon skulle den komma. Efter hetsiga diskussioner, lovade mannen att åka och hämta kalkonen själv. Och vi väntade…telefon till Al Bweireh, vi hann inte komma. Till slut anlände kalkonen. Livsmedelsverket skulle aldrig godkänna hanteringen, vilket gäller det mesta i Hebron. Medan vi väntade tog jag några bilder runt om torget.
Det var lite besvärligheter med att få kalkonen i ugnen, men till slut blev allt klart. Tarek och Ryan gjorde fyllningen och jag stekte äpplen. Alwyn skaffade glassen och så fick vi en liten festkväll!

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Thanksgiving

  1. Ewa skriver:

    Vad skönt att ni kan festa lite emellanåt,ha det bra!Fina bilder!Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.