Allhelgonaafton 2010

Vaknar tidigt. Mörkret viker så småningom och en klarblå himmel  skymtar mellan gardinerna, det ska bli ca + 27 idag. Lite svårt att  tänka att det är Allhelgonatid. Tänker på alla ljusen som kommer att brinna på kyrkogårdarna den här helgen. Ljusen, hälsningen till alla dem vi saknar. Tid för reflektion, för eftertanke.

Gårdagen blev mentalt mycket tröttsam. Morgonens skolpatrull blev en ny uppvisning av förnedring och arrogans från soldaternas sida. Noggrant och långsamt genomsöktes barnens skolväskor, övervakade av en stor kommendant, som blockerade vägen. Det vänder sig i magen på mig av blotta åsynen. Himlen är oskyldigt blå – liksom resten av världen.

Internet låg fortfarande nere och vi fick veta att det nog skulle dröja till efter helgerna innan vi kunde komma i kontakt med yttervärlden.

Så kom det glada budskapet per telefon. Noah ringde och berättade att sonen sluppit ut ur fängelset kvällen innan. Vi var välkomna att besöka familjen – och det skulle ske genast. Vi fick inte dröja till i morgon utan skulle vara de första som fick träffa Zed. Han väntade på andra sidan checkpointen i en vit bil av äldre årgång utan nummerskyltar. Ännu inte fyllda 15, kördes vi hem till familjen av den här unge mannen som om inget hade hänt. Att det överhuvudtaget går att köra bil på den väg som ledde till de två rum, som familjen hyr, är ett mirakel. Men där väntade en lycklig familj! Tårar av glädje och tacksamhet trängde fram. Jag satte mig på golvet bredvid farmodern och lyssnade på Noahs arabiska. Fathiyeh översatte en del, resten av berättelsen kan vänta. Lyckan över att Zed sluppit ifrån sin cell får räcka. Barn ska inte sättas i fängelse!

Ta väl vara på helgen och friheten!

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.