Internationella kvinnodagen

På Bab il Baladyia samlades en stor grupp kvinnor och män för att med blommor gå på besök till kvinnorna i området. Alla kvinnor var lediga från sina arbeten idag, precis som flickorna i skolorna, vilket fick pojkarna att protestera litet. Men alla andra dagar är ju deras. Reste in mot Jerusalem, till min stora förvåning var det tillåtet att resa med buss 21, så att jag slapp den stora checkpointen i Betlehem. Fick sällskap med Ellie, som var på väg till Tel Aviv. Checkade in på New Imperial – ingen TV. Satte mig i badrummet, där solen lyste in genom dörren. Ett mycket märkligt hotell! Träffade Kjell och Pauline på Eappi. På Bilda kom Sara, som jag träffade i Hebron tillsammans med Riksteaterns resa, och hade många frågor. Tillsammans med Rolf o Kerstin fick jag en lugn pratstund innan Bilda fylldes av prat och kvinnor. Satte mig bredvid en nunna, som var väldigt lik Kommandoran, hon var väldigt trevlig, hette Patricia och har funnits på Betlehem Universitet i 27 år. Jean Zaru talade och vi bjöds på scones o thé.  Några äldre herrar kunde inte låta bli att komma med väldigt onödiga kommentarer. Trevlig kväll, som Sara o jag avslutade med ett glas rött utanför Imperial. En mycket märklig kvinna.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.