När livet saktar farten

Jag sitter på golvet utanför röntgenrummet, när jag får se en person, som är så lik någon. Det kan inte vara Jameela från Battir, den allra vackraste kvinnan i hela Palestina. Vi tittar på varandra, hon pekar att jag ska ta hennes stol, jag skakar på huvudet.
Dags för röntgen av lungorna. Alla är så trevliga, när jag testar min arabiska, så svarar de på engelska. Ny väntan, jag är trött och Jonathan försöker hitta en plats för mig att sitta på. Vi kommer till en sal med bänkar och där sitter hon igen, kvinnan. Nu måste jag fråga. Jovisst är det Jameela, vars hem jag besökte några gånger 2007. Så länge sedan och jag minns som igår den fantastiska byn Battir och Jameelas släktingar, där vi bjöds på Dwaeli från ett stort fat. Jameelas son har fått njursten och ska få den borttagen med laser. Al-iha sjukhuset är det enda sjukhuset, som har utrustning för det. Vi byter telefonnummer och jag lovar att höra av mig när jag kommer till Betlehem.
Läkaren har sett att det finns en infektion i lungorna. Konstigt nog har Jean samma symptom. Medicin måste hämtas hos Ministry of Health.
Tamiflu och Levox, att tas en om dagen. Det är nu tredje dagen och jag känner att medicinen utan urskillnad dödar både onda och goda bakterier. Somnade ifrån allt i går kväll och somnade om på morgonen.
I går ringde jag till Ata Jaber, på Diannes inrådan. Han kom hit direkt och kokade kaffe, som han brukade i den gamla goda tiden.Ata Jaber

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.