Lämnar Hebron

”Nej!” Det sa både Jean och jag, när Jonathan frågade om vi kunde gå till Checkpointen på tisdag morgonen, samma dag som vi skulle lämna teamet i Hebron. ”Du får sovmorgon i morgon”. Han tyckte nog att det var bra, och hade förberett morgonbönen med lite olika välsignelser över oss och vår resa.
Vi packade och städade våra rum. Zleikha hade ringt en god vän och bett honom köra oss direkt till Jerusalem. Precis innan vi skulle åka, upptäckte jag att mitt Gmail blivit hackat. Fick bråttom att ändra lösenord.
Vi drog båda en suck av lättnad när vi lämnade Hebron, vi visste att en ny dag av tårgas och ljudgranater väntade. Det luktade mycket illa av skunkvattnet från gårdagen. Samtidigt var jag så ledsen för mina vänner i Souqen, De var så glada när jag kom och nu måste jag lämna dem utan att säga adjö. Sorg och saknad.

i Jerusalem mötte vi Cassandra som skulle ner till vårt team för att fortsätta det vi lämnat, så synd att vi inte får jobba tillsammans. Nästa gång kanske. Skildes med kramar. Lämnade min mobil på Mikes Center, så att Bob har en mobil när han kommer några dagar senare. Gick en farväl-tur genom Gamla stan och beställde en Pizza på mitt favoritställe. Sedan var vi tvungna att gå till Franciskanska Conventet för att vila lite.
På kvällen gick vi upp till Jerusalem Hotel, där jag träffade Raed, som berättade att Pauline snart skulle dyka upp. Så roligt att träffa henne igen!
Nästa morgon äter vi frukost och Jean följer mig upp till Sheruten. Det är en underbar vårmorgon. Solen lyser och fåglarna sjunger för oss. ”Att skiljas är att dö en smula”, och det kändes svårt. Vi har inte klarat oss utan varandra, medan vi har legat sjuka, det är vi överens om. Kanske vi ses igen.

Avresa

Avresa

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.