Det snöar

Min snälla syster Ewa hämtade mig i Norrköping, när Swebus-bussen anlände från Arlanda på kvälllen den 27 februari. Hon hade också lagat en Jansson, som smakade härligt. Nästa morgon handlade vi, innan sista milen ner till Björnsholm. Då fick jag ett samtal, ”skulle du kunna hjälpa mig med ett dop på lördag?” Det var kyrkoherden i Valdemarsvik som frågade. Att säga nej, hör inte till min starka sida, så det blev ett dop av en liten Lukas på lördagen. 

Bokade tid hos naprapat och läkare för att få hjälp med min onda arm och svar på min trötthet. Jag bokade tid hos den läkare som varit min husdoktor i tio år, att han har flyttat till Hultsfred, dit det är tio mil, tar jag med jämnmod. För mig är det viktigare att träffa någon som jag har förtroende för och som känner mig. Fick åka ner och lämna prover en vecka i förväg. Alla prover var bra. Ingen diabetes, njurarna fungerar som de ska och kolestrolet är utmärkt. Var kommer då min trötthet ifrån? ”Du har haft lunginflammation och det tar längre tid, än vad man tror att komma tillbaka”, sa Göran, ”du ska vila dig frisk, dra ner persiennerna och sov två timmar mitt på dagen”. Sedan fick jag en cortisonspruta i axelleden. Underbart att slippa värken.

Vi  fick några soliga dagar i förra veckan. Även om nätterna var mycket kalla, så värmde solen på dagarna och Ewa och jag for upp till Torpet i söndags. Vi kunde sitta ute i solen och njuta av kaffe och bullar. Idag har det snöat hela dagen. Småfåglarna flockas runt matningen. Idag fick jag också se en Stare. Han såg lite frusen ut och har nog kommit till Sverige lite för tidigt. Två Domherrepar har också försökt hitta några frön. Bland Pilfinkar, Talgoxar, Blåmesar och Grönfinkar fick jag också se en Stjärtmes. De ser så roliga ut, som en snöboll med en lång stjärt.Bild 

 Kaffe smakar allra bäst när man kan sitta ute.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.