Täckbyxor och dragspel

Det verkar vara en märklig rubrik, men idag stuvade jag in mina täckbyxor, som jag nästan har bott i hela våren. Värmen låter vänta på sig, även om våren verkligen är kommen. Tulpanerna och alla andra vårblommor är en fröjd för ögat och fåglarna sjunger ut sina tirader. Det är en fröjd att leva!

I april var jag i Toronto en vecka. Styrelsemöte med CPT. Inte så upphetsande, men med förvåning såg jag ”Street Cars”, eller med våra ord, spårvagnar, som gick mitt i gatan! Det fungerade, bilarna stannade samtidigt som spårvagnarna stannade för av- och påstigande. Ett kort besök till Niagara hann jag med innan jag blev skjutsad till flygplatsen för hemfärd.
Nästa dag for jag fram och tillbaka till Siljansnäs, för en två timmars föreläsning om Palestina och CPT. 84 mil på samma dag kan låta mycket, men jetleggen gör att kroppen blir lite i oordning, så jag tyckte det var lika bra att köra så länge kroppen ville vara vaken.

I maj har CPT Europa haft sitt årliga möte, det blev Malmö i år och jag valde att åka tåg, även om det är besvärligt med kommunikationerna från den här delen av Sverige. Det fordras mynt för parkeringsautomaten i Norrköping. Vem bär med sig 500 kronor i mynt? Det blev en dyr resa, men roligt att träffa gamla vänner.

Dragspel. För första gången på mycket länge har jag krängt på mig dragspelet. Har försökt någon gång tidigare, men min axel har sagt ifrån. Roligt att kunna höra tonerna av Noas snoa. Knapparna var lite tröga, men jag fick till slut liv i spelet. I morgon blir det lite röjning på torpet, hoppas på värme och uppehåll.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.