Bekännelser

Det är Midsommarafton i morgon – och idag har jag tagit ner ”julgardinerna” och satt upp några gamla luftiga sommargardiner. På ena sidan hamnade de visst upp och ner och det är en halvmeter ner till golvet. Gör det nå´t?
Jag bekänner att jag är lite slarvig och har ingen modern blick för heminredning.
Jag bekänner också att jag är allergisk mot matprogram, så nu har jag stängt av radion. Lyssnar heller på nyheter från världen där ute, även om det är bekymmersamma nyheter.
Idag skrev Amos Gvirtz att beduinbyn Al Araqib har rivits för femtionde gången. Byn är en av de nomadbyar, som Israel inte satte in på kartan i Negevöknen och alltså inte erkänner att den finns. Jag var där 2006 och demoleringsorder hade utfärdats. Beduinerna skulle koncentreras in i något samhälle. Har vi hört det förut?
Inte lätt att behålla sitt positiva humör när nyheterna från Palestina ramlar ner i mail-lådan. Det finns många av dem, dåliga nyheter alltså.
Den här veckan har jag påbörjat mitt sommarvik, ett fängslande sådant, där jag trivs för det mesta. Det roligaste är när jag möter någon som utbrister: ”Bahki Arabi!” Och möter ett stort leende. Det gör inte så mycket att mina språkkunskaper är ytterst begränsade, bara de finns där. Förtjusningen lyser upp den enformiga vardagen.
Jag bekänner också att jag är en datanörd.
Därför är mitt hus i stort behov av rengöring idag och ute på altanen väntar små blommor på att få komma ut i någon rabatt, alldeles för sent.
Nu ska jag sätta på en CD med Beach Boys och sätta fart!
Glad Midsommar där ute!Paradisbuske

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.