29 dagar kvar…

Bild

Varje morgon räknar Jonathan ner dagarna till domen faller över byarna i South Hebron Hills, som kallas Firing zone 918. Åtta små byar ska utplånas och människorna köras iväg ut ur området för att militären vill ha området till skjutfält. Rimligt? Här har människor levat i enkelhet, nära naturen i generationer. Vårt team övernattar där två nätter/veckan för att finnas till hands om någonting händer.

Jag är tillbaka i Hebron sedan igår för att fylla ut teamet, som har varit lågbemannat sedan i mitten av juli. Det var en utmaning att vandra upp till toppen av Tel Rumeida i går, men det gick bra. Varje dag möter vi nya utmaningar. Barn, som blir tagna och slagna av soldaterna. De yngsta greps förra veckan, 2 och 3 år gamla. Lyckligtvis kunde det förhindras med hjälp av kommendanten och protester från vittnen.

Ny dag, nya äventyr.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.