2014 börjar med minnen.

Den gamla dockvagnen får rulla igen.

Den gamla dockvagnen får rulla igen.

DSC04094 DSC04096Nej, det blev inga nyårslöften för min del. Det var länge sedan. Däremot började det nya året med mera pluggande av arabiska verb. Det hjälpte inte. När tentan låg framför mig hade alla verbböjningar flugit sin kos. Blackout. Katastrof!
Så kändes det direkt, men efter någon dag bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. Så nu sitter jag här igen med alla papper och försöker komma på ett bra sätt att minnas alla ord och böjningar.
Igår hade jag finbesök. Då åkte allt i barnhöjd och alla mina papper på undantag.
Ragnar o Helena var här med sina tre flickor, Astrid, Ella och Ilon. Från 6,5 till 15 månader. Vilka sötnosar och personligheter!
Mina bullar, som jag hittade i frysen, var populära och jag fick flera roliga foton för att minnas.
När jag tänker på ”att minnas”, så ringde en av mina föräldrars allra bästa vän härom dagen. En kvinna jag för det mesta minns skrattande. Hon minns mina egna egenheter som liten. Orden jag sa, kläderna jag bar. I sommar fyller hon 90, kroppen börjar svikta lite, men huvudet är glasklart och fortfarande klingar skratten.

I veckan som gick var det 20 år sedan prästvigningen i Linköping. Jag tog kontakt med Magnus, som hörde av dig till Åke och vi bestämde att ses i Kisa, där Magnus nu är kyrkoherde. Det blev ett kärt återseende med många minnen. Vet inte om det var så märkligt, men Magnus och jag hade samma ord från biskopen, Martin Lönnebo, som vi mindes och som burit oss vidare. ”Gör som Maria, gör det Han säger åt er.” Vi började med en andakt i den vackra kyrkan, där Maria och barnet är i centrum i altartavlan. Vi pratade om alla de minnen som finns och  som poppar vid tillfällen som de här. Magnus bjöd på lunch och hade lagat rotmos med fläsklägg. Fantastiskt gott och så roligt att ses igen!

Magnus, Åke och jag i Kisa kyrka.

Magnus, Åke och jag i Kisa kyrka.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.