Tankar i skogen

Det är en gåva att ha närhet till skogen. Jag brukar ta en runda de flesta dagar och idag ser jag att granarna barrar. Då ska vi få lika mycket snö till, sa de äldre. Vi har ju bara hunnit till slutet av januari, den som lever får se. När jag sitter här med mina ordlistor, verb, prepositioner och tragglar på arabiskan, så måste jag ibland få lite frisk skogsluft för att rensa hjärnan. Jag fick min muntliga tentamen godkänd i torsdags, vilket gjorde mig mycket glad. Nu återstår den skriftliga omtentan på onsdag…..

Sedan kommer Kyndelsmäss nästa söndag. Med en dåres envishet har jag kvar julen tills Julkretsen slutar på Kyndelsmässodagen. Skönt att ha ljuset från Adventsstakarna i fönstren medan det allra mörkaste går över. När jag tittar mig omkring i den lilla by, som jag bor i, så ser jag att jag inte är ensam om att behålla julkänslan och ljusen.

Nyheterna från Mellanöstern är sannerligen inte uppmuntrande. Jag vill ju gärna dela med mig av erfarenheter, men ibland blir jag så trött på mig själv och är rädd att mina vänner på sociala media tröttnar på alla nedslående och hemska bilder. Under julen avstod jag från allt delande på twitter och Facebook. Det blir för mycket ibland. Igår firades sista mässan vid Cremisan. Klostret som ska få mur rakt igenom sitt område och som kommer att få den vackra dalen förstörd, samtidigt som Beit Jala och Al Walajah blir totalt åtskilda. Åh vad jag sörjer med dem som kämpar för sin frihet och värdighet.

I källaren börjar Agapantusen sträcka ut sina blad, Fuchsiorna ligger nedbäddade i en kartong och Pelargonerna vill nog gärna komma upp i värme och ljus. Snart, snart, ljusnar det på riktigt!

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.