Klar med arabiskan.

Sakta återgår livet till vanlig vardag. Alla papper arkiveras i samma pärm. Studierna avslutade!

När tentamenstimmarna var slut och jag tittade upp, så såg jag som i en dimma. Under tre timmar hade jag varit koncentrerad, läst och skrivit för brinnande livet. Det kändes ganska hyfsat. Jag hann inte med riktigt allt, men ändå, det kändes bra. Skönt! Om jag blir godkänd eller inte, spelar nu mindre roll. Jag har i varje fall genomfört kursen. Sedan början av september har det mesta kretsat kring läxor och lärande. Äntligen klar. Så kom tröttheten. Totalt slut, mest mentalt tror jag. Gick ut sent och skottade snö, eftersom jag skulle iväg med bilen tidigt nästa morgon. Somnade sedan omedelbart.

Många har frågat varför jag läser arabiska. Ska du flytta dit? Nej, det ska jag inte. Men varför? Ibland har jag frågat mig detsamma. Det är en fantastisk förmån att kunna studera via internet, att ha en lärare där i rutan och ibland också prata med klasskamrater som sitter i en annan del av världen. Och det har varit roligt, utom när jag lämnade första tentan, som jag kände blev en katastrof. Då var jag besviken. Men skam den som ger sig. Nu var jag mer förberedd och jag känner mig nöjd med att plocka undan all grammatik, ordlistor och läxpapper. Det är ju också otroligt förmånligt att bara kunna ringa Campus i Västervik och få en tentatid med en vakt, utan att det kostar ett öre. ”Det vill Västerviks kommun ge sina invånare”, fick jag till svar av den som är ansvarig.

Det blir inga mer studier under våren. jag har lite andra planer, men nästa gång jag hoppar på någon kurs, ska den vara med vanliga bokstäver. Det är säkert.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.