En vit krokus

Först skrev jag en text, sedan letade jag upp ett foto. När jag hittade fotot, så var texten försvunnen.

Jag behöver gå en kurs i att skriva blogg. Det är inte första gången det händer. Inte första gången som jag ger upp och struntar i att skriva om. Det måste vara något magiskt. Någonstans därute i cyberrymden snurrar en text med mina tankar.

Nu kunde jag få in fotot på den lilla krokusen, som jag hittade uppe vid resterna av ett gammalt torp.Bild

Vet inte hur mycket jag vågar röra för att inte allt ska försvinna igen.

Åter till tankarna från skogen. Tidigare har jag bara vandrat förbi, nu gick jag in i buskarna och stenarna och hittade fler krokusar, snödroppar och påskliljor i knopp. Letade efter någon form av stengrund, men fann ingen. Kanske hade ett hus byggts direkt på berget. Ett gammalt äppelträd, ett körsbärsträd och en krusbärsbuske. Vem hade bott här en gång för länge, länge sedan? Ingen elektricitet, inget rinnande vatten. Hur hade de levat? Hade huset flyttats till någon annan plats? Det kändes som att gå på Helig mark. Här hade någon annan upplevt vårar, planterat krokuslökar och några träd. Hasselbuskarnas hängen blommar i detta års tidiga vårsol.

Om du inte kan plantera ett träd, så sätt några krokuslökar!

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.