Som vanligt…

…det kan betyda en massa olika saker.

Till exempel, att inte ha vatten. Det är ju högst ovanligt när jag är hemma, inte så ovanligt här. Ändå skakade vi lite på huvudet när vår granne berättade att vi kanske inte skulle få vatten på några, kanske tre veckor. Men vi fick bråttom att fylla upp alla stora kärl, som fanns, innan vattnet tog slut. Vi förfogar ju över tre lägenheter och det var i köks/matsal och herrarnas sovrum som vi nu saknar vatten. Det blir lite extra besvärligt vid matlagning och disk, men allt går att fixa.

Somliga tycker att det låter läskigt att inte kasta papperet efter toabesöket i toaletten, utan i papperskorgen bredvid. Men när man vet att ledningarna inte är dimensionerade för annat än rinnande avfall, så lär man sig ganska snabbt. Som västerlänning är man ganska bortskämd och vi rynkar på näsan åt de arabiska toaletterna. En kiropraktor sa till mig en gång, att om vi också hade sådana toaletter, skulle det inte behövas så många höftoperationer. Det ligger kanske något i det.

Ett ständigt bekymmer i vårt team är bokföringen och finanserna. Pengar för vårt uppehälle, betalas ut från vårt HK i Chicago. Oftast försöker man sända pengar med någon som reser över. Ibland missar man det och vi står utan kontanter. Något så modernt som kontokort förfogar vi inte över. Ut- och insummor redovisas till Chicago månadsvis och det är nästan jämt ett jämmer och räknande fram och tillbaka innan allt stämmer. Vilket kommer sig av att de flesta som kommer till teamet inte är vana vid den speciella bokföring, som vi har. Dessutom kommer det ständigt nya medlemmar, som ska försöka tänka ut, hur den förre kassören tänkte. Just nu är det ebb i kassan och den ansvarige har travat fram och tillbaka till banken för att försöka få ut de dollar, som har skickats. En gång fanns inte utbetalaren på plats och senaste gången fanns helt enkelt inte så mycket dollar. Det fanns ju Jordanska Dinarer, vilket skulle betyda en extra växlingsomgång, men vi inväntar morgondagen. Då dyker hyresvärden upp och vill inkassera hyran för den ena delen i dollar och för den andra i shekel. Men det kommer att ordna sig, som allt annat.

Nu hörs böneutroparen, jag tycker att det är riktigt vackert. Ibland går vi upp på taket, just för att det är så vackert när det är vår granne barberaren som sjunger böneutropet. Den här söndagen, som vi tycker är som en måndag, eftersom skolorna började sin vecka idag, går mot sitt slut. Givetvis måste jag, som de flesta där hemma, följa valresultatet. I morgon är en annan dag. Som vanligt…

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.