Höstdagjämning

På Västbanken är det fortfarande sommar och hetta. Regnen låter vänta på sig. Men dagarna blir kortare.

I vårt team väntar vi på vatten i kranarna. Det ska komma. Att laga mat och vara utan vatten i kranen är en prövning. Man tänker inte i vanliga fall hur beroende man är av vatten. Vår granne startade ett projekt uppe på taket, där vattentankarna finns. Hon tömde ut allt vatten i cisternerna som går till vår köks- och kontorsdel för att kunna flytta dem. Hon tänker anlägga en trädgård för förskolan på halva delen av taket, därav flytten av tankarna till den andra halvan. Det arbetades för fullt med underlaget, som sedan fylldes med cement. Övriga taket är belamrat av tomsäckar, cementblandare, de tomma tankarna och en massa annan bråte. Där finns också en stor svart plasttank, där det ska få plats med mera vatten. Men för att kunna få vatten måste tankarna flyttas och anslutas till det vattensystem som fyller alla tankar på husen. Idag skulle vattnet komma, liksom de arbetare som skulle städa upp på taket och flytta tankarna. Ingetdera hände. Vatten kanske kom, men inte till oss. När det kommer nästa gång är det ingen som vet. Men vattnet som finns kvar till de andra lägenheterna börjar också att sina.

Fredagar är städdagar i teamet. Men, sa Yusef, och tittade förskräckt mot köket, som är hans städansvar, vi får inte slösa med vatten, så vi kan inte städa! Nåja, vi fick göra så rent det gick utan vatten. Disken bär vi in i den andra lägenheten, där det också finns toalett. Sådan lyx som att duscha och tvätta hår får vänta till lediga dagar när vi lämnar teamet. Log i mjugg, när jag förra veckan hörde att man i Sveriges Radio diskuterade hur ofta man skulle duscha. Ibland har nöden ingen lag.

Vi har haft en tuff dag, men till det får jag återkomma.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Fred. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.