Om jag inte vore en äventyrare…

…så vore jag inte i Idre idag.

Innan jag lovade att ta ett tvåmånaders vikariat här uppe, så tänkte jag inte så länge. ”Klart att jag vill! Så spännande”. Sedan kom eftertanken. Det är ju så långt, 60 mil. Det är ju så kallt. Vem har inte hört köldrekorden från Särna. Tänk om inte bilen håller. Hade ju dåliga erfarenheter från Gagnef. Där blev jag av med min bil, utan egen förskyllan.

Nu är jag är, och bilen gick bra hela vägen. Lillstugan är jättefin och trots mer än -10 grader utanför fönstret, så känns det inte kallt. På söndagskvällen gick jag ner till kyrkan på gudstjänst. Jag hade kollat på vädret, som påstod att det var -5 grader. Jag tyckte det var jätteskönt ute, vilket jag sa när jag kom fram. Då sa kyrkvärden, ”jamen det är ju så kallt, -13”. Vad man kan lura sig själv! Tror man att det inte är kallt, ja då känns inte kylan!

Ann-Sofie hade förberett allt, ”krattat manegen”. Hon är en klok, erfaren och empatisk kyrkoherde. Hon har skrivit långa listor för mig att tänka på, allt var planerat. Ändå är det mesta alldeles nytt, speciellt geografin, med alla byar och avstånd. Vem? Var? Hur? Det finns så många frågor. Utan ett fantastiskt arbetslag, skulle jag nog ha myror i huvudet.

Det är spännande med allt det nya, roligt att möta nya människor, nya traditioner. Här sitter man inte fast i ”det har vi aldrig gjort förr”. I affären hittar man olika sorters renkorv och jag hajade till, när jag fick se björnkorv i kyldisken. Vet verkligen inte om jag vill äta björn.

I morgon väntar en ny dag, nya äventyr.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om jag inte vore en äventyrare…

  1. Anders Holmberg skriver:

    det låter bra det där, lycka till i Idre och hälsa gärna 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.