Volontär

Försöker få en inblick i teametsuppgifter. Pikba är den givna platsen, där vi volontärer tilldelas olika uppgifter. Ivars åker ut tidigt på morgonen för att hjälpa till med vattningen i trädgården. Samtidigt försöker han lära barnen i lägret, att man väntar med, att plocka gurkor mm, tills de är mogna. Vi är också på Pikba för att hjälpa till med städning, matdistribution och matlagning mm.

Peggy och jag skulle leta upp ett annat center för flyktingar, Mosaik Support Center.  Vi  hittade platsen, där det är olika slags språkundervisning, man tillverkar olika saker av papper och av livvästar, tillvaratagna längs stränderna på Lesbos. Vi pratade med Aster, flykting från Eritrea, som varit på Lesbos i fem månader. Hon är registrerad och väntar på sitt första möte med migrationsmyndigheten, för att söka asyl. Hon fanns med i en grupp, som tillverkade saker i papiermache’ och målades. Vi fick inte veta var man kunde köpa något som tillverkades, men hoppas kunna ta med något hem.

På eftermiddagen tog vi buss till Pikba, för engelsklektioner, som leddes av Peggy.

image

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.