Flexibilitet

…är sannerligen något vi har användning av.

Teamet har sänt en förfrågan till Polismyndigheten om att få träffa några av de fångar, som kommer att dömas i en rättegång i morgon. Fängelset, där misstänkta flyktingsmugglare hålls instängda, ligger på ön Chios, så nu har ett antal fångar anlänt till Lesbos för morgonens rättegång. Vi vill försöka få en uppfattning om hur procedurerna går till, så idag lyckades Derek och Peggy, med hjälp av tolkar få träffa två av fångarna. Återkommer till det och imorgon kommer vi att vara med när deras fall kommer upp inför rätten.

På måndagar ska det vara ett möte på Pikpa kl 10, så Ivars, Lisa och jag tog bussen ut. Många av volontärerna är studenter, vilkas skola börjar i dagarna, så det blir tunnare och tunnare med medhjälpare i lägret. Coordinatorn dök aldrig upp. Vi var några få som skulle klara av dagens uppgifter. Ivars med Imelda, som har skola med barnen, flyttade ut lektionerna till trädgården. Där fick de hjälpa till med att plantera och fick ge varsin blomma, sina egna namn.

Till slut kom kocken, som idag visade sig vara en grekisk kvinna. Hon har ett annat halvtidsarbete och var lite jäktad när hon kom. Lisa och jag hade lovat hjälpa till med matlagningen. Vad ska lagas idag? Vad finns? Vi skalade en säck potatis, skivade och lade ut dem i stora långpannor, på det ströddes rikligt med Fetaost och så ytterligare ett lager skivad potatis. Salt, peppar och några liter mjölk hälldes på innan långpannorna sattes in i ugnen. Spenat, gurka och rödlök, fick bli dagens sallad.

De flyktingar, som kan laga sin egen mat, hämtar alla ingredienser, och det distribuerades av andra volontärer. Ett grannlaga arbete, då de ofta önskar speciella saker eller mera av något. Maten, som vi lagade var för alla volontärer och för de som inte kan laga själva. Barnen tycker alltid om att vara med oss, och som alla andra barn, så älskar de pasta och nudlar. Vi var ca 40 till maten idag och det var mycket gott. Bussen for förbi mig, när jag skulle hem. Så jag började gå…det blev nog halvvägs, ca 3-4 km, innan jag lyckades haffa en annan buss. Ångrade att jag inte hade baddräkten med mig. Allt var blött av svett när jag kom till vår lägenhet.

Efter dusch och fötterna i högläge, känns det bra igen.

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.