När oturen är framme – eller att vända det oönskade till något gott…

Hur ska man kunna använda varje dag på ett bra sätt?

Efter år 2019, som jag verkligen inte kan kalla ett lyckoår, så undrar jag. Och när jag tänker efter så är det ju nästan bara det roligaste, som jag kommer ihåg så här i hastigheten. Och nog tog jag vara på tiden! Att slösa bort tid, är inte min starka sida. Syrran Ewa, körde mig till mina besök på Ögonkliniken, när jag inte tog bussen. Skönt att hon fanns och finns. Det blev några turer. I april opererades katarakten i mitt vänstra öga, samtidigt sattes in två ventiler i ögat för att få ner trycket.

Det hände bra saker och mindre bra saker. Hälsobruket i Valdemarsvik var precis vad jag behövde efter flytten från huset i Björnsholm. Yogan, som jag kastade mig in i, utan vidare träning – det var så roligt och Sarah en mycket inspirerande ledare.    Jag skrämde henne några gånger, när jag inte kunde hålla balansen i svåra positioner. En gång föll jag och slog huvudet i en cykel. Den gav mig en ganska stor bula i huvudet. Då såg Sarah förskräckt ut, för smällen hördes ganska bra. Jag viftade bort det och vi fortsatte. Hon såg ju när jag inte hängde med och kom med goda råd i slutet av varje pass. Spinningen, cirkelträningen och balansträningen med Ann-Sofie, jätteroligt! Där ramlade jag också av en stor balansboll, till de andras förskräckelse.Timmarna med Eleonora – när hon jobbade med att få oss 65+ are att bli mer rörliga! Vi var hennes första grupp, och hon sa att det kändes nervöst, men hon var så lugn och fin, hade ett enormt tålamod med oss årsrika. Duktig massör var hon också. Jag fick lite besvär i ett knä, som om jag kört Vättern-runt, sa Eleonora. Hon hittade det onda längs hela insidan av mitt högra ben. Skicklig och empatisk!

Nu får det räcka för idag. Fortsätter tillbakablickarna framöver…♥️

 

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När oturen är framme – eller att vända det oönskade till något gott…

 1. Alice Margareta Cooper skriver:

  Min vän!

  Trodde det skulle ”vara värre” när jag började….var nästan orolig – vågar jag läsa eller ej…?
  Så tänkte jag; att om du bemödat dig att skriva…klart jag ska läsa….
  …och vad fann jag…
  jo… småmysig trevlig läsning…
  Lite strapatser här och där…men så vadå…!

  Tror faktiskt det skulle vara liknande för mig, jag tänker på att trilla av balansbollen…
  Du har spridit inspiration! Om det bara inte var all eländes värk jag upplever….
  kan bl.a. inte sova vissa nätter, är så trötta att jag faller ihop över tangentbordet t.ex.
  Nu är det lite undersökningar på gång… I morgon måndag nya prover för att kolla om det
  ev är Sjögrens syndrom jag har. På tisdag kolla av pacemakern för kommande byte av batteriet,
  tisdag också röntgen av ryggen…

  I morgon fyller Jan 55 år – när han fyllde 50 var vi i Turkiet, Efesos, Troja och andra historiska
  och bibliska platser. Sådant gillar Jan. Nu orkar jag inte hitta på något tyvärr….
  Dessutom stora problem med huset i Spanien där zigenare brutit sig in o söndrat o förstört.
  Vet inte hur illa det är.
  Ska sälja det bara jag får ihop 30.000:- för översättning av arvsskilfte
  och alla andra papper som behövs. Ibland känns det nog som ”livet är en strid”.

  Önskar dig en underbar söndag… tror t.o.m. vi skulle få se den sällsynta solen – KANSKE…😉😍
  Så sänder jag många kramar till dig i det du har för dig 🙏
  Din vän Alice Margareta
  ________________________________

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.