Året vi aldrig glömmer

Mitt senaste inlägg publicerades för ganska när ett år sedan.

Då visste vi ingenting om att en pandemi skulle drabba världen. Vi hörde nog om en läkare i Wuhan i Kina, som varnade för ett 🦠 virus. Ett virus, som skulle kunna ställa till stor skada. Det skulle nog inte kunna komma till Europa.

Ett annat virus, girigheten och bedrägerier, drabbade mig i slutet av januari. En annons med Filip Hammar hos Skavlan, fick mig intresserad. Det behövdes inte mycket innan jag blev kontaktad av en ung man, Carl med C. Han berättade om hur han skulle göra mig mycket rik till årsskiftet och han fick mig att satsa alldeles för mycket pengar. Det här var en onsdag. Carl kopplade mig till en Tobias, som skulle fylla i ett formulär, och jag skulle göra precis vad han sa till mig. Det var otroligt dumt av mig! För han fick mig att fylla i osanna uppgifter, trots att jag protesterade. Att jag var van vid trading! Jag visste ju inte ens vad ordet betydde! Hur dum kan man vara? Men vid det laget hade Carl redan fört över mina medel till ett investeringskonto. Han ringer mig flera gånger. Senaste samtalet kommer strax efter kl 20, då kan han visa att jag redan tjänat 5.000:-. Han ska återkomma kl 11 nästa dag. Han ringer inte och mina onda aningar växer. Jag är lurad! På fredagen ringer jag till banken, som ber mig göra en polisanmälan. Finns det ett företag med namn Inventous AB? Existerar en Carl? Har kontakt med Digital Support. Har en läkartid på tisdagen. Harald Borgström är en av alla pensionärer som fortsätter att jobba. Väldigt trevlig! Han säger att han vill skriva ut en tablett för för högt blodtryck. Ja, det är väl kanske inte så underligt. På torsdagen åker jag till Gullmarsplan och Swedbank för att få hjälp. När jag sitter hos en bankman, ringer Carl och undrar vad jag håller på med? Sätt tillbaka mina pengar genast, säger jag. Bankmannen fattar vem det är som ringer. Prata inte med honom! Lägg på!

…. …… …..

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.