Hur hamnade jag här?

Dag för dag

Onsdag morgon, jag går tidigt mot tunnelbanan. Det är ganska mycet folk som har något ärende denna tidiga morgon. Själv är jag på väg till morgonbön i S:t Eriks kapell. Ska försöka hitta vägen från Fridhemsplans Tbana. Jag går åt ena hållet, blir tveksam, går åt andra hållet på Fleminggatan. Vet inte alls var jag är. Det känns så märkligt att stå där på trottoaren med en massa höga, stränga hus, som inte säger mig ett enda dugg. Måste fråga en mötande och det visar sig att jag är på väg åt fel håll. Vänder om, med beskrivningen jag fick, blev det lätt.

Några sitter redan på stolarna eller bönepallarna, kapellet är fyllt av musik från Taize. Margareta leder bönen. Hon berättar om det sista besöket hos Åke. Berörande, sorgligt.

Vid Välsignelsen dyker det plötsligt upp en ny person. Margareta säger något till honom som han inte verkar förstå. Hans engelska är stapplande, däremot är Tyskan flytande. Svårt att hänga med. Han pratar om Greta Thunberg och Dusseldorf. Han följer med när vi ska gå för att fika. Han hänger på mig till disken, säger att han glömt pengarna på hotellet, ”kan jag betala”? Visst, det gör jag 2 kaffe med bulle, 90:-. Jag viskar med Margareta, ”har du råd?” säger hon. Javisst har jag det. Mannen, jag vet inte ens hans namn, pratar på fortare och fortare. Greta Thunberg, Dusseldorf och en hund. Hennes föräldrar bor i Grubbensringen, där kapellet ligger. Till slut ber jag Christer att ta över, jag går till damrummet, Marie följer med när vi säger Auf Wiedersehen… Han ville träffa henne till lunch, det ville inte hon. Vi misstänker att han är en luring…Vem vet vad det är för människor vi möter på vår stig.

Om inst1

Lutheran Pastor. Peace work mostly in Middle East. Engaged in work with refugees
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.